Coach.bg политика за поверителност (GDPR)

Последно обновена на 1/07/2019

1.   Законовата рамка за защита на личните данни

Законовата рамка във връзка със защитата на данните ви влезе в сила на 25 май 2018 г., когато в Европейския съюз започва да се прилага Общият регламент за защита на данните (GDPR).
Тази политика за защита на личните данни е съобразена с настоящите изисквания, но е възможно да има и други промени, които ще бъдат отразявани тук.

Ние можем периодически да актуализираме настоящата Декларация за поверителност и ще ви уведомяваме всеки път, когато направим промяна в тази политика, като ще публикуваме промените на  тази страница и ще ви информираме чрез имейл или чрез Платформата. Може да се наложи да поискаме от вас да приемете промените или да дадете отново съгласието си за използването на вашите лични данни. Ако не сте съгласни с извършените промени, имате право да изтриете профила си, като изберете “Моят профил”, функцията “Изтрий профил”.

Ние сме загрижени за запазването на вашата поверителност и сме длъжни да защитаваме вашите лични данни. Настоящата политика е декларация за поверителност и ви информира как управляваме вашите лични данни, вашите права за поверителност и как законът ви защитава.

Моля, прочетете внимателно Coach.bg Политиката за поверителност, преди да използвате нашите услуги.

2.   Обхват и декларация

Настоящата Политика за поверителност описва практиките ни по отношение на личните данни, събирани чрез нашия уебсайт Coach.bg и мобилните ни приложения, както и свързаните с тях услуги и инструменти. Политиките важат и където потребителите могат да участват в дейности, включително, но не само да се регистрират и да създадат профил, да публикуват или да разглеждат списъци с онлайн обяви, да комуникират с останалите потребители, да си разменят съобщения и да изпълняват множество свързани функции.

Ние се задължаваме да спазваме приложимите разпоредби, свързани със защитата на личните данни в юрисдикциите, в които са достъпни нашите услуги. Настоящата Политика за поверителност е подчинена на българския Закон за защита на личните данни, както и други приложими разпоредби на българското и европейското право (GDPR).

3.   Термини и дефиниции

Политика“ или “Декларация” е документът, който описва политиката за поверителност на Coach.bg.

Услуги” означава всички продукти, услуги, съдържание, характеристики, технологии или функции и всички свързани уебсайтове, приложения и услуги, предлагани от нас.

Платформа”, “Уебсайт“ или “Сайт“означава уебсайтове, мобилни приложения, мобилни сайтове или други онлайн собствености, чрез които предлагаме Coach.bg услуги.

Чат” означава всички функции за коментари, съобщения, отзиви, за да комуникирате с други потребители на Платформата.

Лични данни” означава всички данни или набор от информация, които съдържат идентифицираща информация (например име, адрес, телефонен номер, имейл и т.н.). Това включва информация, която споделяте с нас, какво научаваме от вас, както и избора, който правите относно маркетинговите съобщения, които искате да изпратим до вас.

Администратор на лични данни” означава личност или компания, която определя целите или средствата за обработка на личните данни.

4.   Събираме ли информация от деца?

Нашите Услуги не са предназначени за деца под 16 години и не събираме съзнателно лични данни на лица под 16-годишна възраст. В случай че узнаем, че лице под 16 години ни е предоставило лични данни ще ги изтрием незабавно.

5.   Кои сме ние и как можете да се свържете с нас?

Основният администратор на вашите лични данни за целите на нашите услуги е DreamCoach LTD., дружество с ограничена отговорност със седалище и адрес на управление Nøglegårdsvænge 33, 3540 Lynge, Denmark. Регистрационният номер на компанията е DK35866566.

За допълнителна информация или за упражняване на вашите права, моля да се свържете с нас на имейл:info@coach.bg, чрез формата за контакт на уебсайта www.coach.bg или да се свържете с администратора на портала.

DreamCoach LTD. е дружеството, коeто предоставя услугите си съгласно Общи условия за използване на портала Coach.bg (наричани по-нататък Coach.bg, Ние, Нас или Нашата в Политиката за поверителност).

6.   Как и какви данни събираме за вас?

Ние можем да събираме лична информация за вас по следните начини:

  • данни, които самите вие директно споделяте с нас чрез Платформата;
  • данни, които ни давате, когато се регистрирате, за да използвате нашите услуги;
  • данни във връзка с ваше участие в наши промоции или събития;
  • данни, които изпращате към нас под формата на обратна връзка или контакт;
  • данни, които споделяте, когато говорите с нас по телефона или в чата;
  • данни, които ни изпращате в имейли или писма до нас.

Следните лични данни за вас ние можем да събираме, съхраняваме, използваме и прехвърляме по долуописаните начини:

6.1 Данни, осигурени чрез директни взаимодействия.

Регистрация и друга информация относно профила на потребителя

Когато се регистрирате, за да използвате нашите Услуги ние можем да събираме следната информация за Вас:

  • Ако се регистрирате като потребител в портала с потребителско име: вашето име, фамилия, имейл и телефонен номер;
  • Ако се регистрирате като използвате вашият Google профил: вашето име, фамилия и имейл;
  • Ако се регистрирате като използвате вашият Facebook профил: събираме вашето име и фамилия, такива, каквито са видими във Facebook профила ви. В случай, че сте предоставили разрешение на Facebook чрез опцията за поверителност в приложението (която се показва точно преди да се регистрирате на нашата Платформа), ние можем да събираме информация относно вашия пол, години, имейл адрес, в зависимост от предоставените от вас разрешения.

Комуникация чрез функцията за чат на нашата Платформа

Когато използвате функциите за чат за да комуникирате с други потребители на Платформата, ние събираме тази информация, която вие избирате да предоставите на другите потребители чрез тези функции.

Всеки потребител е отговорен за личните данни, които предоставя и разменя в лични чат съобщения до други потребители в Coach.bg.

Всеки потребител носи отговорност за истинността, точността и достоверността на данните в портала. Това са всички видове информационни носители, като информацията в потребителския профил, обявите, събития, реклами, снимки, видео, коментари и в личните съобщения към други потребители.

В случай че потребител посочи лични данни на друго лице (например съпруг/а, близък или познат), той трябва да е получил неговото изрично съгласие за това. Абсолютно забранено е да предоставят лични данни на непълнолетни лица без изричното съгласие на техните родители или на законните им представители.

6.2 Информация, която събираме автоматично, когато използвате нашите Услуги

Когато осъществявате достъп до нашата Платформа или използвате нашите Услуги ние автоматично събираме следната информация за Вас:

Информация за устройството

Събираме специфична информация за устройството като операционна система, версия, уникални идентификатори. Например, името на мобилната мрежа, която използвате. Свързваме уникалните идентификатори с вашия Coach.bg профил.

Информация за местоположението

В зависимост от разрешенията на устройството ви, ако публикувате артикул, обява или събитие в нашата Платформа, автоматично събираме и обработваме информация за действителното ви местоположение. Ние използваме различни технологии за определяне на местоположението ви,  включително IP адрес, GPS, точки за достъп до Wi-Fi и мобилни  точки. Данните за местоположението ви позволяват да виждате услуги на други потребители, предлагани  близо до вас и ви помага да публикувате услуги във вашето местоположение.

Данни за потребител и данни за вписване

Тези данни съдържат технически подробности, включително IP адреса  на вашето устройство, часова зона и операционна система. Също така ще запазим данните ви за вход в Платформата (дата на регистрация, дата на последната промяна на паролата, дата на последното успешно влизане), типа и версията на браузъра ви.

Данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници

Ние събираме информация за вашата дейност на нашата Платформа, която включва сайтовете, от които достъпвате до нашата Платформа, дата и час на всяко посещение, извършени от вас търсения, реклами или рекламни банери, върху които сте кликнали, вашето взаимодействие с такива реклами или обяви по време на посещението ви и реда, в който посещавате съдържанието на нашата Платформа. 

“Бисквитки” и подобни технологии

Използваме “бисквитки” (cookies), за да управляваме сесиите на потребителите, да съхраняваме подбора на предпочитанията ви, свързани с използван език и да ви предоставяме подходящи реклами. За повече информация относно “бисквитките”, които използваме, моля вижте нашата Политика за използваните “бисквитки”.

6.3 Данни от трети страни или от публично достъпни източници

Ние получаваме ваши лични данни от различни трети страни и публични източници посочени по-долу: 

  • конкретни технически данни и информация за използването  на Услугите от доставчици на анализи като Google Аnalyitics, Facebook, Google и други подобни;
  • данни, събирани от прочит на “бисквитки”, данни от рекламни мрежи;
  • публично достъпна, специализирана информация от доставчици на информация за търсене като публични онлайн каталози и директории;
  • данни от профили в социални мрежи, когато осъществявате чрез тези  профили достъп до нашите услуги в Платформата.

6.4 Не събираме лични данни, които:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения;
  • разкриват членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;
  • се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном;
  • дават информация за лица под 16-годишна възраст.

 

7.   С каква цел обработваме ваша лична информация?

Ние използваме вашата информация и лични данни със законова защита. Имаме право да обработваме ваши лични данни само ако разполагаме с правно основание за това и обработката отговаря на легитимни цели. При определени обстоятелства, може да обработваме вашите лични данни въз основа на вашето съгласие. Ако го направим, ще ви уведомим за целта и категорията на личните данни, които ще бъдат обработени в момента, в който искаме вашето съгласие.

Най-често ще използваме вашите лични данни при следните обстоятелства и цели:

  • Когато сме задължени да спазим законово или регулаторно задължение.
  • Когато желаете да използвате нашите услуги.
  • Когато трябва да изпълним договора, който сме сключили или предстои да сключим с вас.
  • Когато сте дали изричното си съгласие за определени цели.
  • Когато е нужно за защита на ваши законни интереси да подобрим нашите услуги и да ви осигурим безопасна и сигурна Платформа.

По-долу излагаме описание на начините, по които използваме вашите лични данни, и кои са правните основания, на коитo се позоваваме, за да го направим. Също така идентифицираме какви са нашите законни интереси.

7.1 За осигуряване на достъп на потребителите и предоставяне на Услуги чрез нашата Платформа.

  • Ако използвате за достъп вашето потребителско име и парола, ние ги използваме за да ви идентифицираме като потребител и да осигурим достъп до нашата Платформа.
  • Ако използвате за достъп вашия телефонен номер или имейл адрес, ние използваме вашето име, фамилия, телефонен номер и/или имейл адрес, за да ви идентифицираме като потребител и да осигурим достъп до нашата Платформа.
  • Ако използвате профила си във Facebook за достъп, използваме вашето име и фамилия от Facebook профила Ви и имейл адреса, който сте използвали във Facebook, за да ви идентифицираме като потребител на нашата Платформа и да ви предоставим достъп до нея.
  • Горепосочените регистрационни данни се използват от нас, за да предоставим нашите Услуги в съответствие с Общите условия за използване на платформата.
  • Използваме вашия мейл адрес и мобилен номер (чрез SMS), за да ви направим предложения и препоръки за нашите Услуги, които може да ви интересуват.
  • Ние обработваме горепосочената информация за точно изпълнение на договора ни с вас и на базата на нашия законов интерес за извършване на маркетингови дейности, за да ви предложим услуги, които може да са от ваш интерес.

7.2 За да подобрите своя потребителски опит в Платформата

Използваме данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници, за да:  

  • предлагаме отговарящо на изискванията съдържание, като например да ви даваме по-подходящи резултати от търсенето, когато използвате нашите Услуги;
  • наблюдаваме и докладваме за ефективността на кампании на нашите бизнес партньори и за вътрешни  бизнес анализи;
  • определим колко време прекарвате в Платформа и по какъв начин управлявате Платформата, за да разберем интересите вВи и да подобрим нашите Услуги въз основа на тези данни. Например може да Ви предложим съдържание, което  да посетите въз основа на съдържанието, върху което сте кликнали.

Използваме вашите данни за местоположението за следните цели:

  • да подобрим представянето на нашите  Услуги и да персонализираме съдържанието, което насочваме към вас. Например с помощта на данните за вашето местоположение, ви показваме списък с обяви, които са в близост до вас, за да подобрите изживяването си при купуване на услуги;
  • да се състави анонимна и обобщена информация за характеристиките и поведението на потребителите на Платформата, включително за целите на бизнес анализа, сегментирането и разкриването на анонимни профили;
  • да оценяваме и наблюдаваме достъпът ви до рекламните банери на трети страни, които са видими в  Платформата.

С помощта на информацията за вход в Платформата, която предоставяте, включваща мейл адрес  и телефонен  номер, ние  отразяваме различните устройства (като настолни компютри, мобилни устройства, таблети), използвани от вас, за достъп до Платформата. Това ни позволява да свързваме дейността ви в Платформата от различни устройства и ни помага да ви осигурим безпроблемен потребителски опит независимо от това, какво устройство използвате за достъп.

Ние обработваме горепосочената информация въз основа на нашия законен интерес, за да подобрим изживаването ви в Платформата и да изпълним напълно съвместния си договор.

7.3 За да ви осигурим безопасна и сигурна Платформа.

  • Използваме мобилния ви номер, данните от  формата за достъп и уникалните идентификатори на устройствата, за да администрираме и защитим Платформата (включително отстраняване на проблем, анализ на данни, тестване, предотвратяване на измами, поддръжка на системата, подкрепа, отчитане и приемане на данни).
  • Анализираме комуникациите ви, извършени чрез функцията ни за чат за предотвратяване на измами и за насърчаване на безопасността чрез блокиране на спам или обидни съобщения, които може да са ви били изпратени от всеки друг потребител.

Ние обработваме горепосочената информация за пълното и точно изпълнение на съвместния ни договор, за подобряване на нашите Услуги и на базата на нашия законен интерес, за предотвратяване на измами.

8.   С кого споделяме вашите лични данни?

Може да споделяме вашите лични данни с външни доставчици на услуги, с цел да предоставим нашите услуги, които вие сте поискали от нас.
Ние изискваме от всички доставчици на услуги, с които споделяме вашите данни, да спазват сигурността на вашите лични данни и да ги третират в съответствие със закона. Не разрешаваме никой от нашите доставчици на услуги да използва вашите лични данни за свои собствени цели и им разрешаваме да обработват вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.

Ние споделяме личната ви информация със страните, изброени по-долу:

8.1 Дъщерна фирма на компанията

Може да споделяме Вашите лични данни с дъщерната фирма на DreamCoach LTD. (CredoNobis Development), която се намира в България и която ни оказва съдействие при предоставянето на бизнес операции като подобрения на продуктите, помощ за клиентите и механизъм за откриване на измами. Всяко споделяне на лични данни в рамките на дъщерната фирма винаги ще бъде обект на споразумение за прехвърляне на данни, което ясно определя задълженията на страните и осигурява подходящи технически и организационни мерки за защита на вашите данни.

8.2 Служители и консултанти

Служители и консултанти на Kam Solutions ще имат достъп до вашите лични данни за целите на управление на уебсайта, но те са обвързани от задължение за конфиденциалност, отнасящо се до данните, до които имат достъп, като част от съответните основни ИТ операции.

Служителите и консултантите на Kam Solutions са надлежно информирани за значението за спазването на задължението за поверителност и носят отговорност за спазването на това задължение.

8.3 Доставчици на услуги от трети страни

Използваме доставчици на услуги от трети страни за предоставянето на определени части от нашите Услуги, като например устройства за съхранение в cloud като Google Drive или хостинг на уебсайта при UnoEuro. Доставчиците на услуги може да се намират във или извън Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Провеждаме проверки на нашите доставчици на услуги от трети страни и изискваме от тях да спазват сигурността на вашите лични данни и да се отнасят към тях в съответствие със законовите изисквания. Не позволяваме на доставчиците на услуги от трети страни  да използват машите лични данни за собствени цели и единствено им позволяваме да обработват вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.

Платформата може да съдържа връзки и линкове насочващи към уебсайтове или приложения на трети страни. Ако кликнете върху някоя от тези връзки, имайте предвид, че всеки  има собствена политика за поверителност.  Не контролираме тези уебсайтове/приложения и не носим отговорност за техните пoлитики. Когато напускате  Платформата, Вви препоръчваме да прочетете съобщението за поверителност на всеки уебсайт, който посещавате.

8.4 Доставчици на реклами и анализи

С цел да подобрим Услугите си понякога ще споделяме неподлежащатата на идентифициране информация с доставчиците на анализи, които ни помагат да анализираме как потребителите използват Платформата/Услугите. Споделяме информацията си с тях в неподлежаща на идентифициране на субектите форма за наблюдение и отчитане на ефективността на предоставяните  кампании на нашите бизнес партньори и за анализ на самия бизнес. За повече подробности относно нашите рекламодатели и доставчици на анализи, моля, вижте нашата Политика за използваните бисквитки.

8.5 Правоприлагащи органи, регулатори и други

Можем да разкрием Вашите лични данни на правоприлагащи, правителствени или публични органи и други подобни на трети страни, за да спазим всички законови или регулаторни изисквания. Можем да разкриваме вашите лични данни, когато такова разкриване е необходимо за създаването, упражняването или защитата на правни искове, независимо дали в съдебни производства или в административна или извънсъдебна процедура. В тези случаи не сме задължени да информираме потребителите за разкриването на техните лични данни на публичните органи.

Можем да продаваме, прехвърляме или обединяваме части от нашия бизнес или от нашите активи. Има вероятност  да придобием други бизнес фирми или да се слеем с тях. Ако настъпят тези промени в нашата дейност, новите собственици могат да използват личните ви данни по същия начин, както е описан в настоящата политика за поверителност.

8.6 Публично достъпна информация

Когато публикувате обява или събитие за продажба чрез нашите Услуги, можете да изберете да направите определена лична информация видима за други потребители на Платформата. Това може да включва вашето име, фамилия, имейл адрес, местоположение и номер за контакт. Моля имайте предвид, че всяка информация, която предоставяте на други потребители, винаги може да бъде споделена от тях с трети лица, така че направете това по своя преценка и на свой риск.

9.   Непредоставяне на лична информация

Ако не можете да предоставите лични данни при поискване, можем да не успеем да изпълним договора, който имаме или се опитваме да сключим с вас (например да ви предоставим определена услуга). В случаите, когато трябва да обработваме ваши лични данни във връзка със законово изискване или съгласно условията на договор, който имаме с вас, може да се наложи да не предоставим услугата, която желаете от нас. При такива обстоятелства ще се свържем е с вас и ще ви уведомим за настоящата ситуация.

10. Технически и организационни мерки за сигурност при обработката и защитата на данните

Цялата информация, която получаваме за вас, се съхранява на защитени сървъри и са взети технически и организационни мерки, които са подходящи и необходими за защита на вашите лични данни. Ние непрекъснато оценяваме сигурността на доставчиците на мрежата и годността  на програма за вътрешна информационна сигурност, която е предназначена да:

(a) спомага за защитата на вашите данни от случайни или незаконни загуби, достъп или разкриване;

(б) идентифицира разумно предвидими рискове за сигурността на мрежата на Coach.bg;

(в) минимизира рисковете за сигурността, включително чрез оценка на риска и редовно тестване. Освен това гарантираме, че всички данни са кодирани чрез SSL технология.

Моля имайте предвид, че въпреки предприетите от нас мерки за защита на вашите данни, прехвърлянето на данни през интернет или други отворени мрежи никога не е напълно защитено и съществува риск личните ви данни да станат достъпни за неупълномощени трети страни.

Ние сме въвели подходящи мерки за сигурност, за да предотвратим случайно изгубване, използване или достъп до вашите лични данни по неразрешен начин, промяна или разкриване. Освен това ограничаваме достъпа до вашите лични данни на тези служители, доставчици на външни услуги и други трети страни, които имат легитимно право на достъп до тях. Те ще обработват вашите лични данни само по нашите указания и те са обект на задължение за поверителност.

Ние въведохме процедури за справяне с всяко предполагаемо нарушение на лични данни и ще уведомим вас и компетентните органи за нарушение, когато сме законно задължени да го направим.

11.  Съхраняване на личните данни

Данните, които събираме за вас, ще бъдат съхранявани и обработвани както вътре, така и извън Европейското икономическо пространство (ЕИП) на защитени сървъри, за да се осигури възможно най-добрият потребителски опит на потребителите. Например за бързо създаване на уебсайтове или мобилни приложения.

Ще съхраняваме вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на удовлетворяването на законови, счетоводни или отчетни изисквания.

За да определим подходящия период на запазване на личните ви данни, ние отчитаме обема, и вземаме предвид естеството и чувствителността на личните ви данни, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване на вашите лични данни, целите, за които обработваме вашите лични данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства както и приложимите законови изисквания.

В случай, че имате въпроси относно периода на съхранение на вашите лични данни, моля свържете се с нас чрез формата за контакт 

12.   Маркетинг и комуникации

Ще се свържем с вас чрез мейл, чрез SMS или чрез известие във връзка с нашите Услуги/Платформа, за да потвърдим регистрацията ви, за да ви информираме в случай, че ваши обяви, събития, реклами, абонаменти са активирани или изтекли. Можем да използваме също вашата лична информация, за да ви уведомим за наши услуги и предстоящи оферти, както и да ви изпращаме маркетингови съобщения само ако имаме Вашето съгласие или законния интерес да го направим.

Можете да ни помолите да престанем да Ви изпращаме маркетингови съобщения по всяко време – просто трябва да се свържете с нас или да използвате формата за обратна връзка за отказване от всяко съобщение, изпратено до Вас. Можете също да поискате да спрем  да ви изпращаме маркетингова комуникация по всяко време, като кликнете върху линка за отказване в имейла или в изпратения до вас SMS.

Може да получавате маркетингови съобщения от нас, в случай чe:

  • сте се абонирали за нашия бюлетин;
  • сте поискали такава информация от нас;
  • използвате Платформатa или Услугите ни;
  • предоставили сте вашите данни, когато сте реализирали участие в конкурс или събитие, организиран от Платформата; или
  • сте регистрирани за промоция и реклами.

13. Вашите права

Съгласно Общия регламент за защита на лични данни и приложимите закони във връзка с вашите лични данни, при определени обстоятелства, са ви гарантирани определен набор от права, които може да упражните във връзка с обработваните от нас ваши лични данни.

Ако желаете да упражните някое от изброените по-долу права, свържете се с нас на имейл: info@coach.bg или чрез контактната формата на Платформата.

13.1 Право за достъп

Право на получаване на копие от информацията, която съхраняваме обикновено се нарича “искане за достъп на субекта на данните”. Това Ви дава възможност да получите копие от личните си данни, които съхраняваме и да проверите дали са законно обработвани.

След като ни изпратите имейл на адрес info@coah.bg ще се опитаме да отговорим на всички легитимни искания в рамките на един месец. Понякога може да ни отнеме повече от месец, в който случай ще Ви уведомим.

13.2 Право за коригиране

Това право Ви дава възможност  да ни кажете дали информацията, която съхраняваме, е неправилна или неточна. Имате право да поставяте под въпрос всяка информация, която съхраняваме за Вас, която смятате за грешна и да изизквате коригиране на всички непълни или неточни данни, които имаме за Вас.

Моля, свържете се с нас по електронната поща на адрес info@coach.bg , ако искате да направите това. Ние може да се наложи да проверим точността на новите данни, които ни предоставяте и ще предприемем разумни стъпки, за да проверим точността на информацията и, ако е необходимо, да я коригираме.

13.3 Право за ограничаване на обработката

Това ви дава възможност да се свържете с нас с искане за преустановяване на обработката на личните ви данни в следните хипотези:

а) когато смятате, че  използването на данните от нас е незаконно;

б) ако искате да докажем точността на данните;

в) когато изисквате от нас да съхраняваме данните, дори ако вече нямаме нужда от това, тъй като Ви е нужно да установите, за  да упражнявате или да докажете ваши претенции; или

г) когато сте се противопоставили на използването на вашите данни, но трябва да проверим дали притежаваме законови основания да ги използваме.

13.4 Право да поискате заличаване

Това право ви дава възможност да се свържете с нас с искане за преустановяване на използването на вашите лични данни. Имате право да изисквате изтриване или премахване на  личните ви данни, когато няма основателна причина, за да продължим да ги обработваме. Освен това, имате право да поискате да изтрием или премахнем вашите лични данни, когато успешно сте упражнили правото си да възразите срещу обработването (виж по-долу), когато имате съмнение, че е възможно да сме обработили вашата информация в несъответствие със законовите изисквания  или от когато се изисква да изтрием личните ви данни, за да бъдем в съответствие със законовите изисквания. Моля имайте предвид, че за определени цели може да сме законово задължени да съхраняваме вашите лични данни.

13.5 Право на възражение

Имате право да възразите срещу обработването на личните ви данни, когато е основано  на легитимен интерес (или на такъв на трета страна) и има основание за ваши конкретни интереси, което ви кара да се противопоставите на обработката на личните ви данни на това основание, като смятате, че обработването нарушава ваши основни права и свободи. Имате право да възразите, когато обработваме вашите лични данни за целите на директния маркетинг. В определени случаи можем да докажем, че имаме убедителни легитимни основания да обработваме информацията относно вас, което отменя вашето право на възражение.

13.6 Право да поискате прехвърляне

Това право ви дава възможност да се свържете с нас с искане за прехвърляне на личните ви данни към Вас или на трета страна. Ще ви предоставим или на посочена трета страна, която сте избрали, вашите лични данни в структуриран, обикновено използван, машинно четим формат. Имайте в предвид, че това право се отнася  само за автоматизирана информация, за която първоначално сте предоставили съгласието си да използваме или която сме използвали, за да сключим договор с вас.

13.7 Право на оттегляне на съгласие за обработването на личните данни

Това право е известно като “правото да бъдеш забравен“.

Можете да оттеглите вашето съгласие за това да използваме вашите лични данни по всяко време. Това не засяга законосъобразността на обработката, която вече сме извършили на основание  предварително дадено ваше съгласие.  

Моля, свържете се с нас на имейл info@coach.bg, ако искате да оттеглите вашето съгласие. Ако оттеглите съгласието си, може да не сме в състояние да ви предоставим определени продукти или услуги.

Такса за оттегляне

Обикновено не се изисква такса и нямате задължение за плащане на такса за достъп до личните ви данни (или за упражняване на някое от другите ви права). Въпреки това, може да наложим разумна такса, ако молбата ви е очевидно неоснователна, повтаряща се или прекомерна. Може да откажем да изпълним искането ви при тези обстоятелства.

Срок за отговор

Ще направим всичко възможно, за  да отговорим на всяко легитимнo исканe в рамките на един месец от подаването му. Може да ни отнеме повече от месец, в случай че искането ви е особено сложно или сте направили няколко искания. В този случай ще ви уведомим и ще ви държим в течение. Освен това, имате право да подадете жалба по всяко време до Комисията за защита на личните данни, както е посочено в раздел 15.  Преди да подадете жалба до Комисията за зашита на личните данни, бихме искали да се запознаем с вашите основания за жалба и претенции и да направим всичко възможно, за да ги разрешим. Моля обърнете се към нашия Oтдел за поверителност, като използвате формата за контакт.

14. Орган за защита на данните

Моля, уведомете ни, ако не сте доволни от начина, по който сме използвали личните ви данни, като ни изпратите имейл на info@coach.bg

Имате право да се оплачете и на основния надзорен държавен орган .

Комисия за защита на лични данни  

Адрес: София , 1592, бул. “Цветан Лазаров” 2

Тел. +359 2 915 3580

Fax +359 2 915 3525

Уебсайт: http://www.cpdp.bg/