Родена съм и израснах в София. Когато бях на 25 години, животът ме заведе в Дания. През 2001 и 2002, със семейството ми живяхме в Калифорния, но се завърнахме и установихме отново в Дания. След толкова много години в чужбина, натрупах богат опит за живот и работа в чужда страна. Не винаги ми е било лесно да се справям като самотна майка с две малки деца и работа като мениджър на ИТ проекти. Сложно се намира баланс между 45 часова работна седмица, проектни срокове, които те притискат и грижите за домакинството и отглеждането на децата, без да можеш на разчиташ на близки (баби и дядовци), които да ти помагат.

Към безкрайното надбягване с времето и задълженията ми, преди повече от 10 години се присъедини и семейството на моя партньор. Предизвикателствата пред мен се увеличиха неимоверно. Разбрах, колко е трудно да се намери баланса в такова „обединено” семейство: от установяването на общи норми и правила на съжителство, поведенчески роли,позиции и общо възпитание, контролирането на трима тийнейджъри до планирането на семейната почивка.

Когато бях в гимназията, се дразнех  че всички съученици идваха при мен и споделяха проблемите, си в очакване да им ги реша и да им помогна. С днешните ми познания и опит, констатирам че съм била способна да да създавам атмосфера на сигурност и доверие в тези хора които са търсили помощ от мен. С тези качества днес мога  да бъда максимално полезна на моите клиенти и аз се чувствам щастлива, когато помагам на другите.

Преди години, в резултат на постоянния стрес и изтощение, тялото ми отказа да ми „служи” и се срина. Попаднах в период на „крайно изтощение” и „бърнаут”. Трябваше да преразгледам живота си и да намеря други начини да реализирам себе си, да използвам потенциала си,  да продължа да се развивам и най-вече да се чувствам щастлива.

За това избрах да се обучавам за коуч и да помагам на други хора да бъдат щастливи!

Завърших образованието си в България, като дипломиран инженер, със специалност „Пътища и мостове” . В Дания продължих развитието си като „софтуерен разработчик”. С годините се фокусирах върху проектирането на ИТ архитектура на тежко функционални софтуерни системи за държавни управления и министерства. В края на 20 годишната си кариера в областта на информационните технологии бях мениджър на големи, „критични” за бизнеса ИТ проекти и екипи от 8 до 20 специалисти на проект.

Освен безценния ми опит в ИТ индустрията, имах възможност за допълнителни специализации в: управление на конфликти, оптимизация на процеси, управление на промяната, реорганизации и трансформации на методологии за управляване на проекти и процеси, стратегии за управление, бизнес анализи и бизнес развитие на високо управленческо ниво. Винаги съм носила в себе си предприемачески дух, без да съм вярвала че това ще бъде също моето призвание.

Хората, които ме познават, ме описват като енергичен и съпричастен човек, с добро чувство за хумор. Най-голямата ми страст е да помагам на другите чрез техните предизвикателства, за да могат да постигнат живота, за който мечтаят. Вярвам и желая най-доброто за всички. Загрижена съм за твоето развитие и желая да ти помогна да намериш „опорната точка” и воля, от която се нуждаеш, за да постигнеш целите си и мечтите си.

Аз съм енергична личност, с чувство за отговорност и справедливост. За мен е важно да работя с високо качество и да показвам професионализъм във всичко, което правя. Основните ми ценности са развитие, честност, свобода, уважение и лоялност.

Ще се радвам да се запозная и с теб :)