Колко често сте чували: „С любов можеш да преместиш планини“?

Връзките между любовни двойки и партньори се крепят не само на любовта, но и на общи партньорски ценности, които са в основата на връзката.

Когато сърцето се разкъсва, а мозъкът се пука

Ако днес си задаваш въпроса „Знам че се обичаме, но дали това ми е достатъчно?“ е сигурно, че има много нерешими въпроси, които са започнали да бомбардират мозъкът ти.

Вероятно познаваш чувството, когато сърцето ти „ще се спука”. Непрекъснато си тъжен, че не се разбирате добре с партньора ти или че се чувстваш нещастен. Толкова ти е зле, че чувстваш физическа болка в тялото си.

И тогава, какво правиш?

Кой може да ти помогне, когато сърцето ти и мозъкът ти са наранени?

Истината е, че никой не може да взема решения вместо теб! Има много коучъри, които могат да ти помогнат да получиш прозрение към настоящите ти партньорски предизвикателства. Те могат да ти зададат правилните въпроси, за да получиш представа къде точно са проблемите и какви решения да намериш. Но само ти ще трябва да имаш смелостта да вземеш крайното решение да промениш тези отношения, които те правят нещастен.

За съжаление единствено смелостта не е достатъчна за да може да преминеш през трудния процес на преговори и промени. Познавам много хора, които от години наред се опитват да предприемат различни неща: провеждат безкрайни разговори с партньора си, обсъждайки връзката си, отиват на терапия за партньори или ходят на индивидуални коучинг сесии. За съжаление, само с желанието да се „опитаме да направим нещо“ не можем да намерим същината на проблемите в отношенията. Не помага също да се търсят решения на ежедневните партньорски раздразнения, които често са последиците от основни ценностни различия в отношенията.

Нужно е да се разровиш по-дълбоко в себе си! И е задължително двамата партньори да го желаят!

(Нужни са двама партньори за да танцуваш танго :))

Квалифицираният коуч може да помогне

Добрият коучър ще ти помогне да изясниш личните си ценности, които формират твоята идентичност. Чрез намирането им и разбирането на това, какво означават за теб, можеш да добиеш представа къде в твоята връзка те са подтиснали. Ако чувстваш, че не можеш да живееш в удоволетворяваща връзка с партньора си, губиш себе си.

Коучът може да ти помогне да си обясниш:

  • къде точно са предизвикателствата в твоята връзка
  • да намерите това, което ще ти даде мотивация и сила
  • да промениш всичко, което те прави нещастен.

От теб зависи дали искаш да продължиш да се бориш за настоящата ти връзка и да запазиш своята индивидуалност. Или да избереш да я прекъснеш и да търсиш други нови начини или отношения, за да си щастлив.

Ако се съмняваш какво да правиш се свържи се с някой от коучърите на Coach.bg за да уговорите  коучинг сесия.